Metaal

Hout

Schuim

Naaien

Stofferen

Montage

Over Kiela

Kiela is oer-Nederlands en heeft al 85 jaar haar sporen verdiend in de kappersindustrie. Ieder product vindt zijn oorsprong op de eigen ontwerptafel en wordt tot op componentniveau vorm gegeven.

Metaal

Hout

Schuim

Naaien

Stofferen

Montage

Welkom bij onze familie!

Iedere aflevering van een Kiela product, waar ook ter wereld, voelt voor ons als een uitbreiding van onze familie.
Want de levering strekt voor ons verder dan het product; het is de totstandkoming van een langdurige relatie.

De oprichting

Kiela is het geesteskind van Jan Kiela. Het bedrijf werd opgericht op 16 oktober 1939 in Rotterdam. Op 23 oktober 1941 trouwde Jan met Evelien Hess. Ze ondersteunde haar man met succes bij het verder uitbreiden van het bedrijf, vooral op het gebied van assemblage en metaalverwerking. Bonbonschalen, asbakken en metalen kachels behoorden tot de eerste producten.
Jan Kiela

 

 

 

 

De verhuizing

In 1950 ging Kiela een partnerschap aan met het toenmalige Indola en dankzij deze samenwerking werd het productieprogramma uitgebreid met kappersapparatuur. De daarmee gepaard gaande toename van de productieactiviteiten maakte de verhuizing naar een nieuwe locatie noodzakelijk. Jan Kiela kocht een oude graanfabriek in Driebruggen en besloot deze om te bouwen tot fabriek. Kiela produceerde tot 2010 op deze locatie.

Alles in eigen beheer

Vanaf het begin werden de kappersmeubels in eigen beheer vervaardigd. Kiela bouwde aan een goede reputatie als betrouwbare leverancier van kwalitatief hoogstaand meubilair. Begin jaren zeventig namen de twee zonen Ger en John Kiela de leiding van het bedrijf over. De broers runden samen het bedrijf tot John op 20 oktober 1991 overleed.

 

 

 

 

Export buiten Europa

In de tachtiger jaren breidde de collectie van Kiela kappersmeubilair zich verder uit en werd gestart met export buiten Europa.

Productontwikkeling

In de jaren negentig werd de export uitgebreid naar het Verre Oosten. Ook de productontwikkeling stond niet stil. De ontwikkeling van de Aquadynamic met telescopisch verstelbare wasbak werd met Octrooi beschermd. Dit mechanisme is nog steeds ongeëvenaard.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe productiefaciliteiten

Tussen 2004 en 2010 bouwde Kiela nieuwe productiefaciliteiten op haar huidige locatie en opende haar nieuwe showroom en ontwikkelingsafdeling

Alles in eigen beheer

Tot op de dag van vandaag worden alle ontwikkelings- en productieprocessen in eigen beheer uitgevoerd. De verwerking van metalen en houten onderdelen, de bekledingsdelen en de montage vinden allemaal onder eigen dak plaats met als doel onze klanten de best mogelijke producten en de beste service te bieden.

 

 

 

 

 

 

Derde generatie

Na het overlijden van Ger Kiela op 27 februari 2015 runnen de kleinkinderen van Jan Kiela (derde generatie) nu het bedrijf en delen ze dezelfde kernwaarden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Zij zien het als hun verantwoordelijkheid om een ​​nog beter bedrijf over te dragen aan de volgende generatie eigenaren, medewerkers en klanten en bij te dragen aan een wereld die de moeite waard is om in te leven.

Dit is waar wij voor staan

Onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in onze fabriek in Driebruggen. Geen van onze producten wordt in massa geproduceerd; al onze producten worden voor elke klant individueel gemaakt. Kwaliteit moet je voelen en ervaren. Daarom kunt u er zeker van zijn dat u, door producten van hoge kwaliteit te kopen, uw klanten dezelfde kwaliteitservaringen biedt. Deze kwaliteit voelt u niet alleen bij de oplevering, maar ook in de jaren daarna. Daarom bieden wij op al onze producten 5 jaar constructie garantie.

Dit is waar wij voor staan

Bij onze productieactiviteiten houden wij altijd rekening met mens, dier en milieu. Daarom produceren wij onze producten in Nederland en hebben wij onze processen zo ontworpen dat deze waarden centraal blijven staan. Onze producten worden vervaardigd in overeenstemming met alle geldende milieunormen. Wij proberen ervoor te zorgen dat onze leveranciers zo lokaal mogelijk zijn. Het transport van inkomende en uitgaande goederen verzorgen wij zoveel mogelijk zelf zodat wij leveringen waar mogelijk kunnen combineren. Zo vermijden we onnodig transport en ontzien we het milieu.

Dit is waar wij voor staan

Bij de ontwikkeling van onze producten streven wij ernaar het zitcomfort voor de klanten en het werkcomfort voor de kapper te vergroten. Ons doel is het realiseren van een uitgebreide zorgplicht, die de basis vormt voor de inkoop van hoogwaardige producten.

Dit is waar wij voor staan

Onderdeel van onze kernwaarden is het ontwikkelen van aantrekkelijke producten ontworpen door onze Nederlandse ontwerpers. Daarom hebben wij nu talloze designklassiekers op voorraad die zelfs na tientallen jaren nog steeds erg populair zijn. Wij creëren tijdloze ontwerpen die bedoeld zijn om blijvend plezier te brengen.
Kiela Metaalwarenfabriek bv
De Groendijck 15
3465 JB Driebruggen
Nederland

T +31 348 50 52 70
F +31 348 50 52 71
E info@kiela.nl
Terms & Conditions
Distributeurs

© Copyright - 2024 Kiela.com - Alle rechten voorbehouden